Главная » 2016 » Ноябрь » 29 » Låg däckad i flera minuter – sedan kom Planeby tillbaka och fixade segern med hattrick: "Trodde det var kört"
Låg däckad i flera minuter – sedan kom Planeby tillbaka och fixade segern med hattrick: "Trodde det var kört"
22:11

Det såg ut att vara kört.

Inte bara för Kumla Hockey, som låg under med 4–1 i sexpoängsmatchen hemma mot Skövde med kvarten kvar att spela, utan också för Johan Planeby.

Efter en tekning i neutral zon fick Planeby en tjuvsmäll och blev liggande på isen i flera minuter med svåra smärtor. Både sjukvårdare och lagkamrater fick hjälpa honom av isen och in i omklädningsrummet, och matchen såg ut att vara över för centerforwarden.

– Jag fick en smäll på nederdelen av ryggen för några veckor sedan, och nu fick jag en crosschecking på samma ställe, så jag trodde att det var kört. Jag trodde inte att jag skulle kunna fortsätta. Men med lite massage på det så gick det. Det blir nog stelt ikväll, men det är det värt, säger Planeby.

Inte konstigt att han kände så. För när han väl var tillbaka på isen gjorde 25-åringen, som debuterade i division 1 så sent som förra vintern och då bara gjorde två mål på hela säsongen, hattrick – och vände nästan på egen hand 4–1-underläge till 5–4-seger.

Först gav han Kumla hopp med 2–4-målet mindre än 15 minuter från slutet, sedan satte han 3–4 i powerplay, och efter att Martin Modigs kvitterade minuten före slutsignalen och förlängningen var det Planeby som klev fram och satte den avgörande straffen mellan benen på utlånade Örebro Hockey-målvakten Daniel Marmenlind i Skövdemålet.

– Jag är ingen känd målskytt, så varje mål var skönt. Jag tror verkligen inte att jag hade fått ta straffen om jga inte hade satt de två innan. Jag vet inte vad han (tränaren Gunnar Leidborg) fick för sig där, jag trodde han sa fel när han sa att "tvåan" skulle ta straffen, säger Planeby och skrattar.

– Vi brukar träna på straffar, så man har några varianter. Men så sa Tim (Harrysson, Kumlas målvakt): "Tunneln brukar vara ledig." Och den hittade jag. Det var skönt.

Segern var extremt viktig för Kumla i kampen om de sista allettanplatserna från västra hockeyettan. Bakom redan klara Borlänge och Lindlöven gör fem lag upp om tre platser med tre matcher kvar att spela, och Kumla har nu fem poäng till godo på jagande Skövde och Köping.

– Nu har vi de här poängen till godo, så nu ska vi bara stänga till. Spelar vi som vi vet att vi kan ska vi fixa det, säger Planeby.

Категория: Другие новости | Просмотров: 369 | Добавил: West-Ham | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]